4 mėginiai iš Boutique-y Whisky Company pilstymo serijos

 

Gavau keletą malonių lauktuvių iš Master of Malt – jie neseniai paleido dar vieną savo pilstyto viskio seriją, kurią vadina That Boutique-y Whisky Company. Šioje serijoje kol kas nei vienas viskis neturėjo amžiaus nuorodos. Tačiau, visi buvo išpilstyti statinės stiprumo, kas, žinoma dažniausiai yra gerai. Pasak Master of Malt, amžiaus nuoroda nenurodoma dėl jo, jog išleistų viskių amžiai tikrai skiriasi. Taigi jie neigia, jog paleido tik keletą visai žalių, nesubrendusių viskių. Na, kad amžius tikrai skiriasi, patvirtina skirtingas kiekvieno viskio stiprumas – šiandien ragaujamo Benriach stiprumas siekia 48,2%. Tokį stiprumą gali turėti jau pakankamai subrendęs viskis. Tuo tarpu stripiausiasis šiandien iš Aberlour siekia 54,6%. Taigi ragauju Benriach (Batch 1), Benrinnes (Batch 1), Aultmore (Batch 1), Aberlour (Batch 1).

Pradedam nuo silpniausio stiprumu - Benriach pamalonina įdomiomis natomis prie savo vaisiško charakterio – riešutai, gėlės, uogos gražiai papildo lengvą ir malonų charakterį. Su laiku viskis darosi panašesnis kokį Benriach pažįstu – vaisiškas ir maloniai geriamas.

Netrukus dar labiau maloniai stebina Benrinnes (beje, pirmą kartą ragauju viskį iš šios daryklos!). Galingos karamelės, razinų natos. Labai ryškus ir pilnas aromatas bei skonis. Retai sutinku plieno, degtukų prieskonį. Šįkart jis visai malonus, nes gerai dera su vaisių uogiene. Visko daug.

Keliauju toliau. Dar vienas viskis, su kurio darykla nebuvau susipažinęs anksčiau – Aultmore. Stipresnis, švelnesnio aromato. Gana lengvas, vaisiškas, su vis ryškesnėmis vanilės ir citrusinių vaisių natomis. Aromate labai malonūs buvo ir prinokę bananai. Šis kiek mažiau patiko po tikrai ryškaus antrojo.

Paskutinis, tikėkimės neprasčiausias. Žinoma ir populiari darykla, ypač Prancūzijoje. Šiam viskiu reikia duoti pakvėpuoti, vanduo taip pat nepakenks. Pilnas ir ryškus aromatas ir skonis. Netgi drįstu spėti, kad statinė, kurioje laikė (jeigu tai single cask pilstymas) galėtų būti Pedro Ximenez chereso. Chereso statinės dominuoja. Ir dominuoja maloniai – su ryškiomis šokolado, džiovintų vaisių natomis. Tikrai prilygsta jų puikiam Abunadh.

Buvo labai įdomu paragauti naujos serijos. Smagu tai, jog visai netrukdė tai, jog nežinau nei viskio amžiaus, nei pagaminimo datos, nei kiek butelių išleista. Tai nė kiek nesutrukdė pasimėgauti įvairiais viskiais ir atrasti savo mėgstamą iš ragautų. Įsivaaizduokime – paragauji, o labiausiai patinka jauniausias ir pigiausias! Kažkaip netaip ar ne? Nemažai daliai žmonių amžius yra vis dar esminis faktorius, ne skonis. Todėl kartais tikrai sveika nežinoti. Tikrai bus įdomu paragauti ir daugiau iš šios serijos.