60 metų „senukas“ iš Master of Malt

 

Master of Malt žinomi ne tik kaip vieni didesnių viskio prekeivių online, tačiau ir kaip nepriklausomi pilstytojai, leidžiantys Master of Malt ir That Boutique-y Whisky Company serijas, po kuriomis leidžiami ne tik žinomų daryklų viskiai, tačiau ir dalis salyklinių, kurių gamintojas slepiamas. Būtent šioje serijoje jau išleisti 30, 40 ir 50(!) metų viskiai. O praėjusią savaitę šią šeimą papildė ir dar vyresnis – Master of Malt 60 Year Old Speyside (1st edition). Tikrai gera žinia ta, kad ant mano stalo šio viskio mėginukas, kurį ir paragausime.

Aromatas nenuvylė – medis nėra dominuojantis elementas ir tai leidžia pasimėgauti kitomis natomis. Visgi tokio amžiaus viskis, įsivaizdavau, turės tropinių vaisių natų, kai šiame radau daugiau kakavos, riešutų. Tačiau tas malonus medaus, vaisių ir nesuprantamai malonaus vaisiškumo, prieskonių ir kedro miksas, kuris per šitiek dešimtmečių susidarė, yra malonus. Skonis kiek vaisiškesnis, tačiau ir čia vaisiai slepiasi po riešutišku, kakavos charakteriu, kurį papildo prieskoniai ir žolelės. Apskritai, mano skonio (gerai išreikštas, bet nedominuojantis medis), puikus viskis, gal netgi vertas savo kainos (MoM jį pardavinėja už 999 GBP).

A.... vos nepamiršau pačio svarbiausio! Taigi paspėliokime, kurios daryklos produktas tai galėtų būti? Logika gali pasitarnauti netgi daugiau nei skonių atmintis. Nedaug turime daryklų, kurios gali pasigirti nenutrūkusia gamyba per viskio pasaulio krizes, bei ilgalaike filosofija – mano akys dėl to krypsta į šeimos tebevaldomas daryklas – Glenfiddich, Glenfarclas. Abi jau įrodę savo viskio gebėjimą tinkamai ilgai bręsti bei pakankamas jo atsargas. Dalmore tikrai neatiduotų savo „perlų“, kuriuos gali parduoti už brangiai pilstyti kaip „no name‘ą“.