Degustacija viskio bare “W 1640” - Škotijos viskio regionai

 

Vakar, viskio bare Kaune dalyvavau labai šaunioje degustacijoje, kurią vedė vienas baro savininkų ir idėjinis vadas Šarūnas Karalius.

Degustacijos metu teko proga paragauti skirtingų Škotijos regionų viskių:
AUCHENTOSHAN SPRINGWOOD (Lowlands regionas), AN CNOC 16 YO (Highland regionas), JURA 16 YO (Islands regionas), LAGAVULIN 16 YO (Islay regionas). Kiekvieno viskio detalesni aprašai – paspaudus ant nuorodų, o aš trumpai papasakosiu savo patirtis.

Visų pirma, itin džiugu, kad single malt viskis įgauna vis didesnį populiarumą ir susidomėjimą – bare buvo tikrai ne mažiau 40 viskio naujokų ar entuziastų! Smagu, kad daugėja smalsių žmonių, norinčių surasti tas vaisių, šokolado ar dūmo natas gėrime, kuris mano manymu yra pats įvairiausias ir margiausias pasaulyje – juk viskiai gali būti tokie radikaliai skirtingi!

Degustacijos pradžioje gavome glaustai, tačiau labai daug įdomios informacijos apie viskio gamybą, skirtumus ir istoriją. Apie kiekvieną daryklą papildomai Šarūnas papasakojo įdomių faktų.

Viskių pasirinkimas gana įdomus ir laaabai diversifikuotas – nuo grubaus ir dar tik beformuojančio charakterį Auchentoshan, link vaisinio An Cnoc, susitelkiant į tvirtą šokoladinį Jura ir baigiant nuostabiuoju Lagavulin. Pagal mano asmenį skonį, kiekvienas viskis buvo vis šiek tiek geresnis už buvusįjį (tikiuosi čia ne suvartoto alkoholio pasekmė). Labiausiai nustebino Isle of Jura 16 – jis taip ženkliai geresnis už 10 metų versiją! Lagavulin – visada malonus ir puikus būdas užbaigti vakarą..

Lauksime kitų degustacijų ir džiaugiamės, kad viskio liga plinta. “Mažiau blendų, daugiau malt’ų”!