Glenmorangie Išradingasis

 

Ir vėl tie Glenmorangie su savo eksperimentais... Dr. Bill Lumsden, pagarsėjęs viskio pasaulio alchemikas, šį kartą pristato dar vieną Glenmorangie salyklinį viskį. Pavadintas keistu vardu Ealanta (iš galų kalbos išvertus - išradingas, įgudęs) šis viskis buvo 19 metų brandintas vadinamosiose specialiai Glenmorangie sukonstruotose "designer" statinėse iš naujo stipriai apdeginto ąžuolo. Glenmorangie, kuriai priklauso ir kita beprotiškai populiari Ardbeg darykla, tęsia savo tradiciją, naujiems viskiams duodama keistus vardus. Šis viskis yra dar vienas iš Private Edition kolekcijos, o kiti jai priklausantys yra:

Sonnalta PX - ypatingai saldus, užbaigtas brandinti Pedro Ximenez vyno statinėse nuo kurio ir gavo savo pavadinimą;
Finealta - labai lengvai padūmintas durpių dūmuose ir brandintas burbono bei chereso statinėse;
Artein - brandinimas užbaigtas Sassicaia vyno statinėse, o ir vyno ir viskio pavadinimas tik skirtingomis kalbomis reiškia akmenį.

Na vienas mano pažįstamas nelabai pritaria tokiems viskiams, kurie kaip ir Ealanta yra brandinti grynai burbono arba iš vis nenaudoto ąžuolo statinėse. Man jie asmeniškai visai patinka, taigi nekantrauju paragauti ir šio!