Kanadietiško viskio ragautuvės – White Owl, Crown Royal ir (pagaliau) Glen Breton

Vienas mūsų narių, viskio bičiulių, parūpino labai įdomų rinkinuką – progą paragauti skirtingų Kanados viskių – rye/wheat (rugiai/kviečiai), blended (maišytas) ir single malt. Pirmajai kategorijai atstovavo White Owl, už maišytus „ėjo“ Crown Royal Black. Na ir pagaliau turėjome malonumą paragauti vienintelio kanadietiškojo single malt viskio – Glen Breton Rare 10 year old. (Kiekvieno aprašas paspaudus ant pavadinimo, kaip įprastai).

Pirmasis, White Owl, buvo labai įdomus egzempliorius. Galvoje turiu ne patį skonį, bet išvaizdą – viskis visiškai skaidrios spalvos (baltas, kaip degtinė). Kaip teigia pats gamintojas, viskis yra gaminamas iš rugių ir kviečių,tada brandinamas (apie 10 metų) ir spėja įgauti spalvą,  tačiau spalva nufiltruojama (neįsivaizduoju kaip). Pagrindinis tikslas sukurti tokį gėrimą – jog šis būtų neutralaus skonio ir bespalvis, tam kad puikiai tiktų į koktelius. Kolega teigia, kad jam su šiuo viskiu Mojito gaunasi skanesnis nei su dauguma baltų romų. Deja, skonis irgi pakankamai neutralus. Tiksliau – jo beveik nėra. O poskonis išvis neegzistuoja. Labai malonus gėrimas, galima daug ir skaniai išgerti, bet į viskių lentyną tokio nestatyčiau.

Šiek tiek geresnis reikalas su daugelio žinomu Crown Royal. Black versijos nepavadinčiau kažkuo įspūdinga ar ženkliai geresne. Saldus, klampus karamelinis viskis, būdingas abiems šalims už Atlanto. Šis gėrimas nėra nei blogas nei geras, skonio reikalas. Bet šis tikrai ne mano skonio. Yra geresnių ir pigesnių blend‘ų mano nuomone. Plius tas neva prabangus kičinis butelis su maišeliu irgi atrodo daugiau old school nei prabanga.

Na, o vienintelis Canadian Single Malt ant šios žemės (bent kol kas) jau visai neprastai pasirodė. Ypač kai varžovai gana neįprasti. Nėra stebuklingas, tačiau tikrai malonus viskis. Manau, kad su ilgiau pabrandintas turėtų būti visai puikus. Buvo malonu paragauti to vienintelio!