Viskis ir maistas NR.1 – Bowmore 1992 Bordeaux Finish su jautienos steiku

Neretai mėgstu pamėginti viskį su maistu. Todėl mielai pasidalinsiu savo įžvalgomis ir potyriais dabar ir ateityje.

Pamėginti būtent tokį derinį paskatino tai, jog šis Bowmore paskutinius 10 metų leido Bordeaux (Chateaux Lagrange) vyno statinėse. Man šio krašto galingi vynai visada labiausiai patiko su vidutiniškai keptu arba pusžaliu jautienos gabalu.  Todėl aliejuje su žolelėmis tris dienas pabrandintam steikui norėjau ką nors pakankamai įdomaus ir galingo – svaraus, turtingo ir pakankamai dūminio.

Pradėkime.. Spanguolėmis su pipirais ir migdolais turtingas viskis nuo pat pradžių užgožia mėsą. Kartu su maistu atsiranda kartokas karamelizuotų riešutų skonis, kuris nėra malonus. Vanduo neišgelbėjo – jūros vandens natos ir rūkytas kumpis nepadeda skonio harmonijai atsirasti.

Pasirinktas viskis – gana savitas ir ko gero iš „mėgsti arba nekenti“ kategorijos. Manau, kad prie steiko reik kažko pakankamai turtingo, tačiau paprastesnio, ne tokio galingo.

Verdiktas – NE.

Abu dalykai – atskirai yra nuostabūs, maišyti neverta. Gali būti, kad tiktų su charakteringais Speyside, Highland viskiais arba Highland Park, Springbank. Mėginsim iš naujo kitą kartą!